ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ Π. ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΘΕΜΑ" ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ : ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ"

   Το Σύνταγμα του 1927 υπήρξε το μοναδικό (μαζί με το σύνταγμα του 1925 που ουδέποτε εφαρμόστηκε) το οποίο προέβλεπε, έστω και δυνητικά, την δυνατότητα διενέργειας δημοψηφίσματος για την αναθεώρησή του. 
  Ενενήντα έτη μετά , το Σάββατο 13 Μαίου 2017, ώρα 11.00 στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, εκεί όπου θεσπίστηκε το προοδευτικό Σύνταγμα του 1927,  οι κινήσεις πολιτών «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΡΙΖΙΚΗ ΣΥΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ», «ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2.0», «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ» και «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»,θα θέσουμε εκ νέου το αίτημα να αλλάζει το Σύνταγμα , όχι από την Βουλή, αλλά από τους πολίτες. 
  Η εκδήλωση φέρει τον τίτλο:
ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ : ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
               Ανδρέας  Δημητρόπουλος , ομ. Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών  , μέλος της επιτροπής διαλόγου για το Σύνταγμα: Το δημοψήφισμα με πρωτοβουλία των πολιτών ως κορυφαία πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος.
Χρήστος Λυντέρης , δικηγόρος, διδάκτωρ νομικής, μέλος της ομάδας «Πρωτοβουλία για ριζική συνταγματική αλλαγή»: Αλλάζοντας το Σύνταγμα, αλλάζουμε το πολιτικό σύστημα: Το δημοψήφισμα ως εγγύηση ότι οι αλλαγές στο σύνταγμα θα είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας.
Πέτρος Βουρλής, μέλος της ομάδας «Δημοκρατία & δημοψήφισμα»: Δημοψηφίσματα  πρωτοβουλίας πολιτών και κρίσιμες λεπτομέρειες όσον αφορά τον σχεδιασμό τους.
Εβίκα Καραμαγκιώλη, νομικός, διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών, επιστημονική συνεργάτης ΕΚΠΑ, μέλος της ομάδας «Πολιτεία 2.0»:  Συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, νέες τεχνολογίες  και συμμετοχή των πολιτών.
Την συζήτηση θα συντονίσει ο Πέτρος Χασάπης, δικηγόρος- οικονομολόγος, μέλος της Πρωτοβουλίας για ριζική συνταγματική αλλαγή .

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του δημοσίου διαλόγου γα την αλλαγή του Συντάγματος
Φωτογραφία του χρήστη Παρατηρητήριο Πολιτών για την αλλαγή του Συντάγματος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023