Ο Κ. ΦΙΛΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ

    Σύμφωνα με το άρ. 2 ν. 927/1979 , όπως αυτό αντικαταστάθηκε από τον ν. 4285/2014 " Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται την ύπαρξη ή τη σοβαρότητα εγκλημάτων γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέμου, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, του Ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων του ναζισμού που έχουν αναγνωριστεί με αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων ή της Βουλής των Ελλήνων και η συμπεριφορά αυτή στρέφεται κατά ομάδας προσώπων ή μέλους της που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, όταν η συμπεριφορά αυτή εκδηλώνεται κατά τρόπο που μπορεί να υποκινήσει βία ή μίσος ή ενέχει απειλητικό ή υβριστικό χαρακτήρα κατά μίας τέτοιας ομάδας ή μέλους της, τιμωρείται με τις ποινές της παραγράφου 1 του προηγούμενου άρθρου. (σ.σ. φυλάκιση 3 μηνών έως 3 ετών και χρηματική ποινή 5-20 χιλ. ευρώ) 
2. Αν η πράξη της προηγούμενης παραγράφου τελέστηκε από δημόσιο λειτουργό ή υπάλληλο, κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων, επιβάλλεται φυλάκιση έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων έως είκοσι πέντε χιλιάδων (10.000 - 25.000) ευρώ.»
  Προ ολίγων ημερών ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης, με το γνωστό ύφος του, ερωτώμενος σχετικά σε τηλεοπτική εκπομπή, εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων παρά μόνο επιχείρηση "εθνοκάθαρσης" (;). Ίσως για τον κ. Φίλη να μην σήμαινε και πολλά πράγματα ότι η γενοκτονία των Ποντίων έχει αναγνωρισθεί ως τέτοια από την Βουλή των Ελλήνων. Αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν. Με την πράξη του αυτή ο Υπουργός Παιδείας εμφανίζεται να διέπραξε το αδίκημα του άρ. 2 ν. 927/1979  όπως αυτό κατά τα παραπάνω αντικαταστάθηκε από τον ν. 4285/2014 διότι δημόσια αρνήθηκε την ύπαρξη γενοκτονίας που έχει αναγνωριστεί με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων. 
  Ήδη οι ποντιακές οργανώσεις αντέδρασαν έντονα θεωρώντας ότι η συμπεριφορά του Υπουργού στρέφεται σε βάρος τους. Απομένει να δούμε εάν η βουλή των Ελλήνων θα θελήσει να διατάξει προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν πρέπει ο κ. Φίλης να οδηγηθεί στο ειδικό  δικαστήριο σύμφωνα με το άρ. 86 του Συντάγματος , ή όπως συνέβη σε πάρα πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν δεν θα πράξει απολύτως τίποτε και θα παράσχει την γνωστή ασυλία. 
    Σημειωτέον ότι ως γενοκτονία των Ποντίων νοείται το οργανωμένο σχέδιο εθνικής εξαφάνισης που είχε τεθεί σε εφαρμογή με δολοφονίες και επιστράτευση σε τάγματα εργασίας, όπου τα θύματα πέθαιναν από τις απάνθρωπες συνθήκες και την ασιτία. Υπολογίζεται ότι 235.000 Πόντιοι εκτοπίστηκαν με αυτόν τον τρόπο και περίπου 200.000 θανατώθηκαν, ενώ 80.000 περίπου κατέφυγαν στην Ρωσία.  
     Δεν αποκλείεται ο κύριος Φίλης, προκειμένου να γλυτώσει τις ευθύνες να επικαλεσθεί την ημιμάθειά του. Μερικές φορές εάν είναι κάποιος αγράμματος μπορεί να του βγαίνει και σε καλό.

Σχόλια

  1. Αρκετοί ιθύνοντες περί των νομικών βιάζονται να απαλλάξουν τον υπουργό παιδείας από την ποινική ευθύνη των δηλώσεων του, επικαλούμενη επιστημονική κρίση.
    Αλλά για ποια επιστήμη μιλάμε και για ποια επιστημονική ιδιότητα που επικαλούνται οι διάφοροι αυτόκλητοι υπερασπιστές.
    Ας αναλογιστούμε λοιπόν όλοι μας, αν στο μέλλον θα μπορεί ο καθένας να είναι αρνητής μια γενοκτονίας προσθέτοντας τη λέξη "επιστημονική" ή να εκφράζει ένα ρατσιστικό λόγο βάσει "επιστήμης"
    Πρέπει να σταματήσει λοιπόν η εισαγγελική επίσπευση της αρχειοθέτησης και να αναμείνουμε μια δικαστική κρίση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023