ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 Το απίθανο συνονθύλευμα νοσταλγών του ΕΑΜ , κρατικοδίαιτων πρώην Πασόκων και ασυνάρτητων της δεξιάς , το οποίο συγκρότησε την κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, γρήγορα ήλθε αντιμέτωπο με τα ψεύδη, τις πλάνες και τις εμμονές του.
   Η σκληρή πραγματικότητα το ανάγκασε να ξεχάσει το δήθεν πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και  αντ' αυτού να υπογράψει την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου με την οποία ζήτησε την παράταση του χρηματοδοτικού προγράμματος του μνημονίου μέχρι 30 Ιουνίου δεσμευόμενο να καταθέσει μέχρι 30 Απριλίου προτάσεις για την μεταρρύθμιση των όρων του.
   Αλλά στο σημείο αυτό, αντί να καταστρώσει και να καταθέσει εγκαίρως σχέδιο μεταρρυθμίσεων του μνημονίου και  ριζικής αλλαγής του κράτους και του πολιτικού συστήματος η κυβέρνηση Τσίπρα προτίμησε να ασχοληθεί με  την φροντίδα της πελατείας που την ανέδειξε στην εξουσία. 
  Σαν να μην αντιλαμβάνεται πού βρίσκεται, σαν να ζούσε στον δικό της κόσμο, η κυβέρνηση επιχείρησε να επαναπροσλάβει τους λίγους απολυμένους του δημοσίου, ξαναδημιούργησε την ΕΡΤ , κατήργησε την αξιολόγηση στο δημόσιο. Αλλά κατά τα λοιπά , ως προς το σχέδιο ριζικών μεταρρυθμίσεων, οι μήνες περνούσαν, το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του μνημονίου έβαινε προς το τέλος του, και ο υπουργός οικονομικών πηγαινοερχόταν άπραγος και δίχως προτάσεις στην Ευρώπη προκαλώντας την οργή των συναδέλφων του.
  Αντί να κατατεθεί σχέδιο εγκαίρως ώστε να υπάρχει χρόνος για διαπραγματεύσεις και για να τεθεί στην κρίση του λαού, η πρόταση η οποία περιελάμβανε σκληρό μνημόνιο ύψους 8 δις ευρώ, κατατέθηκε λίγες μόλις ημέρες πριν την 30η Ιουνίου εκπνοή του προγράμματος. Ήταν μία πράξη υποταγής, αλλά τότε ήταν η ώρα των ανεύθυνων της Ευρώπης και του ΔΝΤ να παίξουν την χώρα στα ζάρια και να το απορρίψουν καταθέτοντας δική τους πρόταση
  Αντιλαμβανόμενη την πλήρη αδυναμία της η αμετανόητη κυβέρνηση δεν δίστασε να ρίξει τα ολέθρια σφάλματά της στις πλάτες του λαού προκηρύσσοντας δημοψήφισμα επί της προτάσεως των δανειστών χωρίς να υπολογίζει ότι δεν υπάρχει πλέον χρόνος και η χώρα θα βρεθεί εκτός χρηματοδότησης.
  Οι τράπεζες έκλεισαν , οι καταθέσεις των πολιτών κινδυνεύουν να χαθούν, η χώρα οδεύει ολοταχώς προς την πλήρη καταστροφή και ο λαός στην πλήρη απόγνωση. 
  Παρά ταύτα οι κυβερνώντες, εκτός τόπου και χρόνου, δείχνουν να μην θέλουν να παραδεχθούν πού έχουν οδηγήσει την κατάσταση με τις εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις τους. Συνεχίζουν με απίστευτη ανευθυνότητα να ισχυρίζονται, όπως ακριβώς είχαν πράξει και κατά την περίοδο των εκλογών του Ιανουαρίου, ότι εάν οι πολίτες ψηφίσουν κατά την πρότασης των δανειστών (η οποία σημειωτέον ελάχιστα απέχει από την δική τους), τότε θα η Ευρώπη θα υποχωρήσει.
   Τώρα όμως, αφού προκηρύχθηκε το δημοψήφισμα ο λαός έχει την δική του ευκαιρία να τιμωρήσει τους τυχοδιώκτες και να τους δείξει ότι εάν εκείνοι θέλουν να γίνουμε Κούβα, ή Αλβανία εμείς δεν έχουμε σκοπό για κάτι τέτοιο.
 Μόνο οι πολίτες μπορούν πλέον να σώσουν την Ελλάδα.
     

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023