Η ΟΔΟΣ ΤΗΣ ΟΥΤΟΠΙΑΣ ΚΑΙ Η ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

  Η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εξελέγη υποσχόμενη ότι  θα καταργήσει μονομερώς το μνημόνιο βάσει του οποίου οι δανειστές δανείζουν την Ελλάδα για να αποφύγει την πλήρη χρεοκοπία και, ταυτόχρονα, θα δώσει τέλος στην λιτότητα, θα προχωρήσει σε παροχές ύψους 12 δις ευρώ με στόχο την ανάπτυξη και θα επιχειρήσει να κουρέψει κατά ποσοστό 70 % το δημόσιο χρέος της χώρας.   
  Ένας φίλος είπε χαρακτηριστικά ότι αυτά που εξήγγειλε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι, με αναλογίες της αρχαιότητας, σαν να έρχονται τα Αντικύθηρα ενώπιον της Αθηναϊκής Συμμαχίας και να δηλώνουν ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς αυτή αλλά ότι χρειάζονται και νέα δανεικά για να κάνουν ανάπτυξη! 
  Πόσο πιθανό είναι να επιτύχει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και να κουρέψει το χρέος και να αντικαταστήσει το μνημόνιο και την λιτότητα με παροχές τύπου προγράμματος Θεσσαλονίκης προερχόμενες από νέα δανεικά; Για κάθε λογικό άνθρωπο είναι προφανές ότι ένα τέτοιο "πακέτο" είναι αδύνατο. 
  Η ελπίδα όταν δεν στηρίζεται στην πραγματικότητα καταντάει ανοησία.
 Εάν η νέα κυβέρνηση θέλει να δώσει τέλος στην λιτότητα και το μνημόνιο, δεν πρέπει να στρέψει την προσοχή της στο εξωτερικό, αλλά στο εσωτερικό. Πρέπει να αφήσει τις προχειρότητες και τις εύκολες υποσχέσεις και να εργαστεί σκληρά και με μέθοδο για την αναγέννηση της χώρας. Πρέπει να πατάξει την διαφθορά εξαιτίας της οποίας καταληστεύεται το δημόσιο χρήμα και πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού. Πρέπει να καταργήσει τα προνόμια της πολιτικής και οικονομικής ελίτ η οποία οφείλει να συνεισφέρει το δικό της μερίδιο και όχι να συνεχίζει να πλουτίζει παρασιτικά ενώ οι πολίτες υποφέρουν. Πρέπει να αναδιοργανώσει το κράτος και να αξιοποιήσει με διαφάνεια για το δημόσιο συμφέρον την δημόσια περιουσία που κοιμάται, να δώσει ανάσα στους πολίτες που μπλέκουν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας αντικαθιστώντας την απίστευτη διοικητική πολυνομία με απλή κωδικοποιημένη νομοθεσία, να θέσει τις κατευθύνσεις για την αληθινή αναγέννηση της οικονομίας με έμφαση στην ποιοτική γεωργία, το περιβάλλον, τον τουρισμό, την ανάδειξη των μνημείων και τον πολιτισμό, να ανοίξει σοβαρό δημόσιο διάλογο για το δημογραφικό πρόβλημα, την παιδεία, την απονομή της δικαιοσύνης, το σύστημα ασφάλισης και , οργανώσει διαδικασία αλλαγής του ίδιου του ελεεινού πολιτικού συστήματος που οδήγησε την χώρα στην καταστροφή με την συμμετοχή ολόκληρης της κοινωνίας μέσω δημόσιας διαβούλευσης και δημοψηφισμάτων.
  Ο κύριος Τσίπρας δείχνει ήδη ότι άρχισε να αντιλαμβάνεται πόσο δύσκολο είναι να τηρήσει κανείς αλλοπρόσαλλες προεκλογικές υποσχέσεις και δήλωσε ότι έχει σχέδιο να πατάξει την διαφθορά και να αλλάξει το κράτος.
  Ο Μάρτιν Σουλτς μετά την χθεσινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό δήλωσε ότι η Ευρώπη αναμένει να ακούσει τις προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δήλωσε επίσης ότι είναι αδιανόητο κάποιοι δισεκατομμυριούχοι Έλληνες  να μην συνεισφέρουν σύμφωνα με την αναλογία τους στα βάρη της χώρας την στιγμή που ο λαός υποφέρει.
  Εάν η κυβέρνηση δεν θέλει να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος έχει μία μόνο διέξοδο: Να επιλέξει, αντί της οδού της ουτοπίας, την οδό του μόχθου και της πραγματικής αλλαγής. 

Σχόλια

  1. Αναρτήθηκε στην "Ιδεοπηγή".

    http://ideopigi.blogspot.gr/2015/01/blog-post_807.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο μου ακουγετε λογικο....................αυτο που ομως δεν ακουω ειναι για την ατιμωρησια αυτον που φεραν τη χωρα σ`αυτη την κατασταση................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασφαλώς, η τιμωρία πολιτική ή και ποινική αυτών που οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή είναι επιβεβλημένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023