Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΜΠΑΛΑΛΑΪΚΑ

  Κατά τον χθεσινό εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Χαλάνδρι, ο νέος δήμαρχος Σίμος Ρούσος, στηριζόμενος ως γνωστόν από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ, πρώην μέλος της ΚΝΕ, με σπουδές πολιτικών επιστημών και πρώην εργαζόμενος ως οδηγός ταξί, εκφώνησε λόγο μπροστά στο Ηρώο όπου παρουσίασε την δική του εκδοχή για τους αγώνες των Ελλήνων κατά την διάρκεια του β΄παγκοσμίου πολέμου.
  Στην εκδοχή του κ. Δημάρχου, όχι μόνο απουσίαζε η παραμικρή αναφορά έστω και στο όνομα του Ιωάννη Μεταξά, αλλά επιπλέον δυσφήμισε την τότε κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι συνθηκολόγησε με τους Γερμανούς και "το έσκασε" και απέκρυψε ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας, διάδοχος του Μεταξά,  Κοριζής αυτοκτόνησε λίγο πριν φθάσουν στην Αθήνα οι Γερμανοί. 
   Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο διεθνές περιβάλλον του πολέμου το οποίο παρουσίασε ως διέξοδο του παγκόσμιου καπιταλισμού αλλά δεν είπε τίποτε για την συνθήκη ειρήνης Χίτλερ - Στάλιν, σύμφωνα με την οποία κομμουνιστές (της Σοβιετικής Ένωσης και εγχώριοι),  ήταν αδελφικοί φίλοι με ναζιστές και φασίστες μέχρι να κηρύξει ο Χίτλερ τον πόλεμο στην Σοβιετική Ένωση. Κατά την αναφορά  στην εθνική αντίσταση έκανε ειδική μνεία μόνο στο ΕΑΜ.
   Κατόπιν ξεκίνησε η μαθητική παρέλαση με εντολή στην φιλαρμονική να παίξει μεταξύ άλλων και  την "κατιούσα",  γνωστό σοβιετικό - ρώσικο κομμάτι  που χρησιμοποιείτο ως εμβατήριο του ΕΑΜ. 
   Προφανώς ο κύριος Ρούσσος και οι σύντροφοί του θεωρούν ότι τώρα που κατέλαβαν την εξουσία ήρθε η ώρα να βγάλουν στο φως και να δικαιώσουν απωθημένα και κομματικά συμπλέγματα δεκαετιών. Ωστόσο, κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει ότι η ιστορία δεν γράφεται με μπαλαλάικα    

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023