ΟΥΡΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΪΣΤΕΙ ΤΟ ΑΔΗΦΑΓΟ ΤΕΡΑΣ

  Το τέρας της μεταπολίτευσης έζησε και ζει παρασιτικά κατασπαράζοντας τον δημόσιο πλούτο. Παρέλαβε περίπου μηδενικό χρέος από την χούντα το 1974 και μέσα σε σαράντα έτη το οδήγησε στο ιλιγγιώδες ποσό των 325 δις ευρώ. Κομματάρχες και κομματόσκυλα, διαπλεκόμενοι, ψευτοεκδότες, ψευτοεργολάβοι, ψευτοτραπεζίτες και ψευτοβιομήχανοι πλούτισαν μέσα από την λεηλασία του δημοσίου χρήματος. Τώρα που η χώρα χρεοκόπησε όλοι αυτοί στέλνουν τον λογαριασμό στους πολίτες.
  Εκατομμύρια άνθρωποι στοιβάχθηκαν χθες και σήμερα στις τράπεζες για να πληρώσουν τους δυσβάστακτους φόρους και να ταϊσουν το αδηφάγο τέρας ώστε να μην καταρρεύσει. Αλλά το τέρας αυτό , όσο και να ταϊστεί, δεν χορταίνει με τίποτε. Από την φύση του δημιουργήθηκε για να ζει παρασιτικά σε βάρος της κοινωνίας προς όφελος των ολίγων, εκείνων που κρύβονται πίσω από τις διάφορες λίστες Λαγκάρντ, των προνομιούχων και των ευνοημένων του ελεεινού κομματικού κράτους.
   Διέξοδος από την κρίση δεν μπορεί να υπάρξει εάν δεν σκοτώσουμε το αδηφάγο τέρας που οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία και την κοινωνία στην εξαθλίωση και δεν πιάσουμε , όπως ο θησέας,  τον μίτο της Αριάδνης από την αρχή για βρούμε το μονοπάτι που οδηγεί έξω από τον λαβύρινθο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023