ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΕΛΟΣ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ

  Την περασμένη Τετάρτη ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξήγγειλε εν μέσω προεκλογικής περιόδου προτάσεις για αναθεώρηση του Συντάγματος.
 Η κατάθεση των προτάσεων αυτών υπήρξε ασφαλώς υποκριτική, αφενός διότι κατατέθηκαν προεκλογικά (όπως παλιότερα είχε πράξει και ο Γιώργος Παπανδρέου) ενώ είχε την δυνατότητα να τις εξαγγείλει τουλάχιστον από τον Ιούνιο 2013 όταν και ήταν νομικά δυνατή η αναθεώρηση και , αφετέρου, διότι δεν συνοδεύτηκαν από καμία επίσημη κατάθεση στην Βουλή, ή έναρξη δημόσιας διαβούλευσης, αλλά μόνο από την γνωστή επικοινωνιακή φιέστα στο Μέγαρο Μουσικής.
  Επιπλέον και οι ίδιες οι προτάσεις ήταν σαφώς συντηρητικές με σκοπό την διατήρηση και όχι την αλλαγή του πολιτικού συστήματος, αφήνουν δε τον λαό για μία ακόμη φορά στο περιθώριο της πολιτικής ζωής αφού, το προνόμιο συζήτησης και θέσπισης της αλλαγής του Συντάγματος  διατηρεί αποκλειστικά και μόνο η Βουλή.
    Με δεδομένη αυτή την θέση της ΝΔ ελεεινή και κακόβουλη υπήρξε η θέση όλων των κομμάτων  ή τουλάχιστον των κομμάτων της Βουλής και συγκεκριμένα τόσο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο χαρακτήρισε "παρακινδυνευμένη" οποιαδήποτε αλλαγή του Συντάγματος (προφανώς είναι παρακινδυνευμένη, για...το ίδιο το ΠΑΣΟΚ), όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποκάλυψε τις πραγματικές του διαθέσεις  να μην αλλάξει το Σύνταγμα αλλά περίπου να αγωνιστεί για την τήρηση του ισχύοντος Συντάγματος. Υπήρξαν μάλιστα και οι γνωστοί συνταγματολόγοι των διαφόρων κομμάτων οι οποίοι αρχίζουν να επιχειρηματολογούν πλέον ανοικτά υπέρ της μη αλλαγής του Συντάγματος το οποίο κατ' αυτούς δεν ευθύνεται για τα δεινά της χώρας.
     Τα παραμύθια πλέον πρέπει να  τελειώσουν : Συμφέρον για την διατήρηση του ισχύοντος Συντάγματος έχουν εκείνοι που "τρέφονται " από τις αμαρτωλές διατάξεις του: 
  Εκείνοι που επωφελούνται από τα συνταγματκώς κατοχυρωμένα προνόμια των Βουλευτών.
  Εκείνοι που φοβούνται μήπως τους αγγίξει η Δικαιοσύνη εάν καταργηθεί η βουλευτική ασυλία και οι άθλιες διατάξεις περί ευθύνης υπουργών. 
  Τα κόμματα της Βουλής, τα οποία έχουν από το σύνταγμα το φοβερό προνόμιο να είναι ελέγχοντες και ελεγχόμενοι των οικονομικών τους
  Εκείνοι που θέλουν , όταν γίνουν κυβέρνηση να  έχουν το δικαίωμα να διορίζουν κατά το δοκούν την ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ώστε να τους ελέγχουν.
  Εκείνοι που σκοπό έχουν να ψηφίζουν ανεξέλεγκτα και κατά τα συμφέροντά τους τους νόμους χωρίς να έχει ο λαός  το δικαίωμα να τους καταργήσει και να ψηφίσει άλλους με δημοψήφισμα.
  Αυτοί όλοι σαφώς και θεωρούν ότι το Σύνταγμα είναι μία χαρά και δεν πρέπει να αλλάξει. 
  Αυτοί όλοι είναι οι εχθροί του λαού.
    

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023