ΤΟ "ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ" ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  Για τους περισσότερους ένα ταξίδι στο Άγιο Όρος αποτελεί ευκαιρία για εσωτερική ανασκόπηση, πνευματική ανάταση και επαφή με το Θείο. Υπάρχουν όμως και ορισμένοι που δεν διαθέτουν τέτοιες ευαισθησίες.
   Το πολιτικό σύστημα αντί να  περιμένει την δικαίωση από τον Θεό (του οποίου ως γνωστόν η κρίση είναι και απρόβλεπτη), προτίμησε  απλούστερες και πιο σίγουρες επαφές: Κάποιοι στην αναζήτηση του Θεού ξεκίνησαν πρώτα να εξασφαλίσουν τα απαιτούμενα για μία άνετη επίγεια ζωή μέσα από ενδιαφέρουσες επαφές με την Μονή Βατοπεδίου. Κάποιοι άλλοι έβλεπαν πάντοτε το Άγιο Όρος ως μία καλή ευκαιρία για επικοινωνιακά παιχνίδια με στόχο την προσέλκυση των ψηφοφόρων της Δεξιάς.
   Ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να παίξει και αυτός το χαρτί του ευσεβούς μεγάλου ηγέτη που πήγε να προσευχηθεί στο Άγιο Όρος. Πήρε μαζί του και τις τηλεοπτικές κάμερες. Τον υποδέχθηκαν μοναχοί με τους οποίους αγκαλιάστηκε και φιλήθηκε σαν να ήταν παλιόφιλοι. Αλλά δεν του έφθασαν αυτά τα τηλεοπτικά πλάνα. Όπως κάθε άνθρωπος χαμηλού επιπέδου, ο οποίος δεν έχει συνάισθηση    πού ακριβώς βρίσκεται, θέλησε να πει και το "Πάτερ ημών" με το γνωστό ύφος που αγορεύει στην Βουλή και στο πεζοδρόμιο. 
  Τελικά μου θύμισε μάλλον κάποιο ψευτόμαγκα καφενείου της Καλαμάτας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023