ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

   Καλλικάντζαροι σύμφωνα με την παράδοση είναι άσχημα και κακομούτσουνα δαιμονικά όντα, τα οποία, έρχονται στη γη και ενοχλούν τους ανθρώπους, από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τα Θεοφάνεια. Οι καλικάντζαροι, ανέρχονται από τα έγκατα της γης, όπου ολόκληρο το χρόνο, προσπαθούν με τσεκούρι, πριόνια κ.λ.π. να κόψουν το δέντρο που την κρατάει. 
  Εκτός όμως από τους παραδοσιακούς, υπάρχουν και οι σύγχρονοι καλλικάντζαροι, οι οποίοι  εμφανίζονται, άλλοι στο βουνό και άλλοι στην πόλη.
  Στο όρος Γράμμος καλλικάντζαροι - ανθρωποειδή σκότωσαν με πυροβόλο όπλο μία αρκούδα και το μικρό αρκουδάκι της.Οι δύο αρκούδες βρέθηκαν αγκαλιασμένες σε κοντινή απόσταση από το δρόμο. Θεωρείται πιθανό ότι πρώτα σκότωσαν τη μητέρα, που έφερε τα πιο σοβαρά τραύματα, και το αρκουδάκι που τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς, αφού περιπλανήθηκε, γύρισε κοντά στη μητέρα του περιμένοντας την να ξυπνήσει και υπέκυψε δίπλα της. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο άτυχες αρκούδες δεν βρισκόταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή ούτε είχαν αναφερθεί ζημιές σε κτηνοτροφικό κεφάλαιο (www.zoosos.gr).
  Στην πόλη της Αθήνας ένας αλλος Καλλικάντζαρος συνελήφθη περίπου στις 12 χθες το μεσημέρι από τέσσερις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ περνώντας με κόκκινο σηματοδότη  οδηγώντας το πολυτελές τζιπ του, VW Touareg, ανασφάλιστο, με πλαστές πινακίδες ενώ φερόταν ότι το είχε αποσύρει από την κυκλοφορία, χωρίς άδεια οδήγησης. 
    Ο δράστης των ανωτέρω παράνομων και αξιοποίνων πράξεων Μιχάλης Λιάπης, ανεψιός του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή,εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής από το 1985 μέχρι το 2009, χρημάτισε μέλος σειράς κυβερνήσεων και, κυρίως, υπήρξε υπουργός πολιτισμού και υπουργός μεταφορών και επικοινωνιών, όπου εφιστούσε την προσοχή των πολιτών στην τήρηση του Κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Ήταν όμως και συγγραφέας των βιβλίων "Για μία ριζοσπαστική ανανέωση", "Για ένα νέο ήθος" και "Για μία δημιουργική ανατροπή".  Ευτυχώς, όταν συνελήφθη δεν ήταν ούτε βουλευτής, ούτε υπουργός διότι σε μία τέτοια περίπτωση , σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Σύνταγμα οι αστυνομικοί δεν θα είχαν το δικαίωμα να τον συλλάβουν.
  Ο Μιχάλης Λιάπης αποτελεί γνήσιο αντιπρόσωπο του ελεεινού πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης, όπου οι λεγόμενοι "αντιπρόσωποι του έθνους" βρίσκονται υπεράνω των νόμων του κράτους και αντί να εκπροσωπούν την κοινωνία ασκούν εξουσία επί της κοινωνίας.
  Σύμφωνα με την παράδοση οι Καλλικάντζαροι εξαφανίζονται κατά τα Θεοφάνεια μόλις βγει ο ιερέας με τον αγιασμό.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023