Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΤΑΪΣΜΕΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ

   Ως γνωστόν η Τράπεζα της Ελλάδος και προσωπικά ο Διοικητής της κ. Προβόπουλος φέρουν τεράστια ευθύνη για την χρεωκοπία των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας διότι, χωρίς να ζητηθεί η γνώμη των ασφαλιστικών ταμείων και κατά παράβαση κάθε έννοιας αυτοδιοίκησής τους, η διοίκηση της Τράπεζας  επένδυσε  περίπου 16 δις από τα υποχρεωτικώς κατατεθιμένα σε αυτήν αποθεματικά τους αγοράζοντας ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, τα οποία στην συνέχεια συμμετείχαν υποχρεωτικά στο κούρεμα του 2011. 
  Οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων λόγω PSI κατόπιν των παραπάνω εγκληματικών αποφάσεων της Τράπεζας της Ελλάδος και της διοίκησής της  υπολογίζονται περίπου στο ποσό των 12 δισ. ευρώ. Σε οποιοδήποτε άλλο κράτος ο κύριος Προβόπουλος μάλλον θα έπρεπε να λογοδοτήσει , να απολυθεί και να μην βρει δουλειά ούτε έξω από τράπεζα. Στην Ελλάδα όμως που δεν λογοδοτεί κανείς και για τίποτε, ο κύριος Προβόπουλος  όχι μόνο παρέμεινε ασυζητητί στην θέση του, αλλά σήμερα  δήλωσε χωρίς ντροπή ότι, επειδή στο μέλλον τα ασφαλιστικά ταμεία (που κατέρρευσαν εξαιτίας του) θα χορηγούν συντάξεις κάτω από το όριο της φτώχειας, θα πρέπει να στραφούν οι πολίτες συμπληρωματικά στην ιδιωτική ασφάλιση.
     Ο κύριος Προβόπουλος ανήκει ασφαλώς στους ευνοημένους και "καλοταϊσμένους" του πολιτικού συστήματος. Υπήρξε επί πολλά έτη υψηλόβαθμο και υψηλόμισθο στέλεχος των ελληνικών τραπεζών , οι οποίες σήμερα , για να μην πτωχεύσουν λαμβάνουν ενίσχυση 50 δις ευρώ. Όταν αποχώρησε από την Τράπεζα Πειραιώς για να αναλάβει Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με το REUTERS, η Τράπεζα Πειραιώς του κατέβαλε ποσό 3,4 εκ ευρώ ως επιβράβευση για την αναβάθμισή του. Ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αρχικώς ελάμβανε μηνιαίες αποδοχές περί τις 30.000 ευρώ τις οποίες, για  να συμμετάσχει στην λιτότητα, μείωσε ο ίδιος  σταδιακά στις 7.600 ευρώ συν επιδόματα, ήτοι σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή Νικολόπουλου, περίπου 15.000 ευρώ.
  Οι ευνοημένοι του πολιτικού συστήματος ζουν εκτός της κοινωνίας στον δικό τους γυάλινο κόσμο μαζί με τους "συναδέλφους" τους. Δεν μπορούν να αντιληφθούν πώς ζει ο υπόλοιπος κόσμος και δεν τους ενδιαφέρει εάν η κοινωνία στην οποία δεν συμμετέχουν οι ίδιοι δυστυχεί.
    Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Προβόπουλος είναι σαν να λέει στους πολίτες: "Τα χρήματά σας που μας τα είχατε εμπιστευτεί για την σύνταξή σας,  τα παίξαμε και τα χάσαμε. Τώρα, για να μπορείτε να ζήσετε, πρέπει να δώσετε άλλα και να αποκτήσετε ιδιωτική σύνταξη.  Υ.Γ. Για να μην τρέφετε αυταπάτες θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν θα πάρετε ούτε από την ιδιωτική ασφάλιση τα χρήματα που δώσατε, διότι, όπως και με την δημόσια ασφάλιση, η εποπτεία και της ιδιωτικής ασφάλισης ανήκει στην Τράπεζα της Ελλάδος!" 
    Ήδη από τη  εποχή του κουρέματος οι διοικήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων (που ασφαλώς δεν είναι και αυτές άμοιρες ευθυνών)  κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της διοίκησης της ΤτΕ για την καταστροφική τοποθέτηση των αποθεματικών τους σε αγορά ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Αλλά δεν αρκεί αυτό. Εάν τολμήσουν πράγματι να μειώσουν τις συντάξεις των πολιτών κάτω  από το όριο της φτώχειας όπως προανήγγειλε με θράσος ο Προβόπουλος, κάθε πολίτης θα πρέπει να διεκδικήσει δικαστικώς τις υπέρογκες εισφορές που κατέβαλε κάθε έτος στα ταμεία του χωρίς να τηρηθεί έστω και κατ' ελάχιστον ο κανόνας της ανταποδοτικότητας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023