ΠΟΙΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ;

  Ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ΝΕΤ δήλωσε ότι για την αναθεώρηση του Συντάγματος θα πρέπει να συνεννοηθούν μεταξύ τους τα κόμματα. Συμπλήρωσε δε ότι διαπιστώνει σύγκληση απόψεων των πολιτικών κομμάτων της βουλής ως προς τα θέματα της ευθύνης των υπουργών, της δυνατότητας ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων και του περιβάλλοντος.
 Ωστόσο, μία ημέρα αργότερα, η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ δημοσίευσε δύο ενδιαφέρουσες δημοσκοπήσεις: 
   Στην πρώτη δημοσκόπηση που αφορούσε την ανάγκη αλλαγής του Συντάγματος, στο ερώτημα τίνος τον ρόλο πρέπει να ενισχύσει η συνταγματική αλλαγή, η συντριπτική πλειοψηφία, ήτοι το 75% των ερωτηθέντων, απάντησε ότι η αλλαγή του συντάγματος πρέπει να ενισχύσει τον ρόλο των πολιτών, ενώ μόλις 8% απεφάνθη ότι πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος των πολιτικών κομμάτων. Ουδόλως δε αναφέρονταν ως κατεξοχήν θέματα που θα έπρεπε να απασχολήσουν την αναθεώρηση του Συντάγματος τα μη κρατικά πανεπιστήμια ή το περιβάλλον, αλλά ούτε και η ευθύνη των υπουργών με τον τρόπο που την έθετε ο Πρόεδρος της Βουλής.        
   Εξάλλου, από την δεύτερη δημοσκόπηση που αφορούσε την εκλογική επιρροή των κομμάτων αποδεικνύεται ότι κανένα κόμμα δεν διαθέτει σήμερα εκλογικό ποσοστό μεγαλύτερο του 20,4 % του ελληνικού λαού, ενώ ποσοστό 32,4% των πολιτών δεν εκπροσωπείται καν στην βουλή, αφού όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα μαζί συγκεντρώνουν ποσοστό 67,6 %.
   Ο κύριος Μεϊμαράκης εξελέγη βουλευτής ως "αντιπρόσωπος του έθνους". Αλλά, όπως αποδεικνύεται, στην συνέχεια ξέχασε τους πολίτες, το έθνος και τον λαό και ως συνομιλητή για την αλλαγή του Συντάγματος αναγνωρίζει μόνο τα χρεωκοπημένα κόμματα που δεν μπορούν να εμπνεύσουν πλέον κανέναν.
    Αντί να ακούσει το αίτημα των πολιτών για ριζική συνταγματική αλλαγή η οποία θα φέρει τους πολίτες από το περιθώριο στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής, ο κ. Μεϊμαράκης επιδιώκει μία ακόμη φάρσα συνταγματικής αναθεώρησης με αντικείμενο τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα βουνά, τα λαγκάδια και τις αρκούδες. Εναπόκειται πλέον στην κοινωνία οφείλει να τον βάλει στην θέση που του αρμόζει.  
        

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023