ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

   Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης, το οποίο επί 35 έτη καταχρέωνε την χώρα  και καταλήστευε το δημόσιο χρήμα σε διορισμούς , μίζες και διαφθορά οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία και τους πολίτες στην φτώχεια και στην εξαθλίωση. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Αφού διέλυσε την χώρα και τους πολίτες της, τώρα απειλεί πλέον και την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα.
   Η εμπλοκή του ΔΝΤ, η διένεξη με την Γερμανία και η αδιέξοδος των συνομιλιών σχετικά με την διαχείριση του ελληνικού χρέους καθιστούν προφανές ότι ζήτημα της Ελλάδας δεν είναι πλέον εσωτερικό, ούτε καν ευρωπαϊκό, αλλά παγκόσμιο.
  Οι ΗΠΑ, οι οποίες μετά το τέλος του β΄παγκοσμίου πολέμου ανέλαβαν την μεγάλη ευθύνη να ξαναχτίσουν την ηττημένη Γερμανία πείθονταν και τους συμμάχους (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) να συμβάλουν στην ανοικοδόμησή της χωρίς να απαιτούν την καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων, τώρα ζητούν από την Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση να συμβάλουν στην οικονομική διάσωση της Ελλάδας χαρίζοντας μέρος των δανείων που έλαβε η χώρα, διότι μόνον έτσι χρέος της να καταστεί βιώσιμο.
   Η Γερμανία και τα λοιπά κράτη της Ευρωζώνης, τα οποία επί 35 έτη έκαναν μπίζνες με το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης, θα αναγκασθούν να επωμισθούν μέρος από το βάρος των χρεών που δημιούργησαν για την Ελλάδα οι φαύλοι κυβερνήτες της.
   Η παγκόσμια κοινότητα δεν θέλει την Ελλάδα εκτός της Ευρώπης. Αλλά η Ελλάδα , εάν δεν θέλει να είναι για πάντα η επαίτης και η δούλη του κόσμου, οφείλει να ανατρέψει το άθλιο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης και να ξαναχτισθεί από την αρχή, όπως χτίσθηκε η Γερμανία μετά το 1945.   


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023