ΕΝΑ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΘΡΑΣΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

   Προ ολίγων ημερών , ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει και εξέλθει από το ευρώ προτίθεται να εμποδίσει την είσοδο Ελλήνων πολιτών  στη χώρα του.  Η Βρετανία, η οποία εξαιτίας της πολιτικής της έχει τεθεί στο περιθώριο της Ευρώπης, εύχεται, όχι μόνο να χρεοκοπήσει η Ελλάδα , αλλά και να καταρρεύσει το ίδιο το ευρώ. Χρησιμοποιεί δε την κρίση στην ζώνη του ευρώ ως σημείο αποπροσανατολισμού των πολιτών της από τα σοβαρά προβλήμτα που ταλανίζουν την δική της οικονομία.
  Με αφορμή την παραπάνω δήλωση του πρωθυπουργού της Βρετανίας, αναγνώστης του ιστότοπου μού απέστειλε μία υποτιθέμενη απάντηση την οποία θα μπορούσε να δώσει κάθε Έλληνας πολίτης. Τον ευχαριστώ και την δημοσιεύω ως υποτιθέμενη απάντηση του ανώνυμου Έλληνα δεδομένου ότι ο αναγνώστης επιθυμούσε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Ας μου επιτρέψει ο ίδιος να την αφιερώσω στο ελληνικό Έθνος και στους άξιους Έλληνες που δυστυχώς σήμερα διαθέτουν περιορισμένα δικαιώματα πολιτικής έκφρασης.
 
"Αθήνα 5 Ιουλίου 2012,
 Αξιότιμε κ Πρωθυπουργέ του Ηνωμένου Βασιλείου,

Με την ευκαιρία αυτή επιθυμώ να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αρχαία Ελληνική παράδοση,  που αναβιώνει φέτος η χώρα σας και η έναρξη τους θα σηματοδοτηθεί από την μεταλαμπάδευση του  «Θείου Ελληνικού Φωτός» που μαζί με την αρχαία ελληνική γραμματεία  γενναιόδωρα η Ελλάδα μας χαρίζει χωρίς ανταλλάγματα στη παγκόσμια κοινότητα.

 
Η αγάπη για την Ελλάδα και τον διαχρονικό πολιτισμό της έσπρωξε το 1821 χιλιάδες Βρετανούς φιλέλληνες να πολεμήσουν και να πεθάνουν στον πόλεμο της ανεξαρτησίας της Ελλάδας από την οθωμανική αυτοκρατορία  με φωτεινό παράδειγμα τον λόρδο Βύρωνα και τον Σκώτο Τόμας Γκόρτον. προσωπικότητες που και σήμερα εμπνέουν τους Έλληνες.
 
Η έκθεση του λαού σας στην υπέρτατη ιδέα των Ολυμπιακών αγώνων σε συνδυασμό με την πιλοτική διδασκαλία Αρχαίων Ελληνικών στη πρωτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση στη χώρα σας θα διευκολύνει, είμαι σίγουρος για αυτό, τους μαθητές του Ηνωμένου βασιλείου στην ανάγνωση των επιγραφών στις Ελληνικές κλασικές αρχαιότητες που κοσμούν το αρχαιολογικό σας μουσείο. 
 Η γνώση της Ελληνικής γλώσσας θα πρέπει να βοήθησε και κατά την πρόσφατη αξιοποίηση των Ελληνικών  και αεροπορικών εγκαταστάσεων  στη Κρήτη από τις στρατιωτικές σας δυνάμεις στις κοινές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη αλλά και στις κοινές μας δράσεις στο Ιράκ, Αφγανιστάν και αλλού. 
 
Η πρόσφατη κοινή δράση των χωρών μας ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό με ναυτική και αεροπορική έδρα την Ελληνική  νήσο  Κρήτη, μας υπενθύμισε την κοινή μας αντίσταση στο φασισμό στο ίδιο νησί το 1941, αλλά και την κοινή στρατιωτική δράση στη Λιβύη  στην έρημο του Τομπρούκ το ίδιο έτος στο παρελθόν.
 
Το αίμα Βρετανών και Ελλήνων έρευσε πάντα από την ίδια πλευρά, αυτή της υπεράσπισης ανώτατων ιδεωδών τόσο στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο στο  Μακεδονικό μέτωπο το 1917,  την κοινή μας αποστολή στην  εκστρατεία της Κριμαίας το 1918,  την χρησιμοποίηση Ελληνικών πλοίων στην απόβαση της Νορμανδίας το 1944  κα.
 
Σας θυμίζω την δήλωση του ΟΥΙΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ κατά τη διάρκεια του Β παγκοσμίου πολέμου « Μετά την τελική νίκη και λύτρωση η Ελλάδα θα πάρει όλα όσα της ανήκουν, και θα ζήσει υπερήφανα και ηρωικά μέσα στους νικητές» ρήση που θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να αποτελεί και παρακαταθήκη της κοινής μεταπολεμικής ιστορίας μας.

Σήμερα οι Έλληνες χρησιμοποιούν το Λονδίνο σαν τουριστικό προορισμό, σαν έδρα του παγκόσμιου στόλου τους, κατέχουν αξιοσημείωτη ακίνητη περιουσία ενώ σε αρκετές χιλιάδες ανέρχονται οι Έλληνες φοιτητές στα Βρετανικά πανεπιστήμια  και σε αρκετές εκατοντάδες οι έλληνες καθηγητές που σήμερα διδάσκουν στα πανεπιστήμια της χώρας σας τα δικά σας παιδιά.

 
Η κοινή ιστορική πορεία των λαών μας τα τελευταία 200 χρόνια δε συνάδει  με τις δηλώσεις σας, αναφορικά με την πρόθεση σας υπό ακραίες συνθήκες να εμποδίσετε την είσοδο Ελλήνων πολιτών  στη χώρα σας.
 
Η κοινή μας πορεία στην ΕΕ τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ πρέπει να βασίζεται, κατά την γνώμη μας, στην αλληλεγγύη και αμοιβαιότητα.
 
Δεδομένης της ρευστότητας στην Ανατολική Μεσόγειο η διασφάλιση  στρατηγικών γεωγραφικών προγεφυρωμάτων όπως η Ελλάδα με ιστορικά αποδεδειγμένη σημασία, δυνητική πρόσβαση αλλά και γεωγραφική εγγύτητα σε θύλακες πετρελαίου και φυσικό αέριου από μόνα τους αρκούν σαν επιχειρήματα για την σφυρηλάτηση νέων δεσμών φιλίας βασισμένης έστω και στην ανάγκη....


Με εκτίμηση,
"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023