Ο ΜΑΖΙΩΤΗΣ ΤΟ ΣΚΑΣΕ!

    Ο Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφός του Πόλα Ρούπα , οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ είχαν συλληφθεί και ήταν προσωρινά κρατούμενοι. 
    Σύμφωνα με το άρ. 6 παρ. 4 του Συντάγματος και το άρ.287 του ΚΠΔ, η προσωρινή κράτηση για κακουργήματα δεν μπορεί να υπερβεί το 1 έτος και -σε εντελώς εξαιρετικές περιπτώσεις- τους 18 μήνες. Ακολούθως, οι δικαστικές αρχές , κατά παγία τακτική, σε περίπτωση κατά την οποία ο κατηγορούμενος είναι προσωρινά κρατούμενος φροντίζουν, όχι μόνο να ολοκληρώσουν την ανάκριση πριν την παρέλευση του 18μήνου , αλλά και να προσδιορίσουν και δικάσιμο εκδίκασης της υπόθεσης για την οποία κατηγορείται εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα να φυγοδικήσει. 
    Φαίνεται όμως ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση η δικαιοσύνη, για κάποιο λόγο, δεν ολοκλήρωσε την ανάκριση εντός 18 μηνών, με αποτέλεσμα οι δύο προσωρινά κρατούμενοι να αφεθούν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο να παρουσιάζονται κάθε 10 ημέρες ενώπιον του Αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων. 
   Στις 20 Ιουνίου 2012 οι κατηγορούμενοι δεν παρουσιάστηκαν ως όφειλαν ενώπιον του Α.Τ. Εξαρχείων. Αλλά οι αστυνομικές αρχές δεν αγχώθηκαν , ούτε φαίνεται να προέβησαν σε οποιαδήποτε ενέργεια. Την 1η Ιουλίου, επίσης οι κατηγορούμενοι δεν έδωσαν το παρόν. Η αστυνομία ειδοποίησε την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και έψαξαν να τους βρουν , αλλά ήταν αργά. Ο Μαζιώτης και η σύντροφός του εξαφανίσθηκαν.  
      Στο χώρο της δικαιοσύνης διενεργήθηκε πειθαρχική έρευνα για τα αίτια της καθυστέρησης η οποία οδήγησε στην συμπλήρωση του προβλεπόμενου ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης και την απόλυση των κατηγορουμένων, αλλά δεν τιμωρήθηκε κανείς και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο. Ο Διοικητής του Α.Τ. Εξαρχείων ελέγχεται πειθαρχικά καθώς διενεργείται ΕΔΕ.
     Οσον αφορά την τρομοκρατία,  από την εποχή της 17 Ν μέχρι σήμερα,  δεν είναι  λίγοι εκείνοι οι  καχύποπτοι που  υποστηρίζουν ότι το κράτος γνώριζε και γνωρίζει τους τρομοκράτες, τους συλλαμβάνει όποτε το κρίνει σκόπιμο, ή αντιστοίχως τους αφήνει να κυκλοφορούν και να δρουν ελεύθεροι .
      

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023