Η ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ ΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΘΕΣΗ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ

    Ο Βουλευτής και Υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο μάλιστα έθεσε και την υποψηφιότητά του για την προεδρεία του κόμματος, προ ολίγων ημερών δήλωσε δημόσια ότι δεν είχε διαβάσει καν το μνημόνιο το οποίο ψήφισε ως βουλευτής και κλήθηκε να εφαρμόσει ως υπουργός.
    Οι παραπάνω δηλώσεις του κ. Χρυσοχοϊδη φανερώνουν άνθρωπο με μεγάλο θράσος, διότι είναι αδιανόητο βουλευτής και υπουργός να δηλώνει δημοσίως, χωρίς να υποβάλει ταυτόχρονα και την παραίτησή του, ότι δεν έπραξε ούτε το ελάχιστο αυτού που οφείλει να πράττει κάθε αξιωματούχος στην θέση του, ήτοι να διαβάζει τι ψηφίζει και τι υπογράφει.
  Φανερώνει επίσης και άνθρωπο ο οποίος δεν έχει καμία επίγνωση του αξιώματός του και των απαιτήσεων που απορρέουν από αυτό. Διότι εάν είχε, θα συνειδητοποιούσε ότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί ένα τόσο απαιτητικό και μεγάλης κρισιμότητας πρόγραμμα όπως το μνημόνιο από κάποιον ο οποίος δεν έχει μπει καν στον κόπο να το αναγνώσει.    
    Ο κ. Χρυσοχοϊδης νόμισε σκεπτόμενος κουτοπόνηρα ότι, δηλώνοντας πως δεν γνώριζε τι ψήφιζε, θα αποκτούσε πλεονέκτημα δημοτικότητας ενόψει εκλογών. Αλλά το θράσος του οδήγησε στην γελοιοποίησή του έναντι της κοινωνίας η οποία , αφού δεν μπορεί αμέσως να τον καθαιρέσει, τον διακωμωδεί ήδη με δεκάδες ανέκδοτα που κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα και στο διαδίκτυο.   
   Αλλά δυστυχώς το πράγμα δεν είναι καθόλου αστείο, διότι η περίπτωση του κ. Χρυσοχοϊδη δεν αποτελεί εξαίρεση. Από το συγκεκριμένο πρόσωπο αποκαλύπτεται η συνολική εικόνα ενός κόμματος, το οποίο, αφού ανέλαβε την εξουσία ισχυριζόμενο ότι "λεφτά υπάρχουν" , επί 7 μήνες δεν είχε κανένα απολύτως πρόγραμμα εξόδου από την κρίση και τελικώς υιοθέτησε το μνημόνιο που επέβαλαν οι δανειστές της χώρας χωρίς καν να ξέρει τι υπογράφει. 
    Από την περίπτωση του κ. Χρυσοχοϊδη, αλλά και της κ. Κατσέλη, η οποία προέβη σε ανάλογες δηλώσεις, αποδεικνύεται πόσο χαμηλού επιπέδου είναι η ποιότητα ακόμη και των πιο προβεβλημένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ , ενώ ανάλογης ασφαλώς ποιότητας είναι και τα στελέχη της ΝΔ.
    Τα δύο μεγάλα κόμματα της μεταπολίτευσης οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία με διορισμούς , μίζες και διαφθορά. Δημιουργήθηκαν, υπάρχουν και εισπράττουν γεναιόδωρη κρατική χρηματοδότηση μόνο για την διαιώνιση της εξουσίας τους και όχι για το καλό της χώρας. Δεν παράγουν προγράμματα αλλά συνθήματα. Δεν υπάρχει στους κόλπους τους χώρος για άξια και ικανά στελέχη.
   Αυτό το άθλιο και χαμηλού επιπέδου πολιτικό προσωπικό γελοιοποιείται καθημερινά. Δυστυχώς όμως ταυτόχρονα καθίσταται πιο τραγική η θέση της χώρας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023