Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ "ΕΥΠΑΤΡΙΔΗ" ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΥΠΟΘΑΛΨΗ ΕΜΠΟΡΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

    Ο πρόσφατα εκλιπών Γιάννης Κεφαλογιάννης υπήρξε αναμφίβολα μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της μεταπολεμικής Ελλάδος, διότι έκανε πράξη όσο λίγοι το δόγμα ότι η πολιτική είναι επάγγελμα από το οποίο αποχωρούμε μόνο όταν πρόκειται να μεταβιβάσουμε την θέση μας στους συγγενείς μας.
    Γόνος μεγάλης πολιτικής οικογένειας της Κρήτης, εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής από το 1958 (με την ΕΡΕ) μέχρι και το 2004 (με την ΝΔ), ήτοι για 14 θητείες. Επιπλέον, είχε διατελέσει  υπουργός ή υφυπουργός  όλων των κυβερνήσεων της ΝΔ , εκτός των τελευταίων του Κώστα Καραμανλή όπου το έτος 2006 - προφανώς λόγω της μεγάλης εμπειρίας του- διορίσθηκε ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού.
   Στις βουλευτικές εκλογές του 2007, πιθανόν κουρασμένος από την μεγάλη και πολυετή προσφορά του στα κοινά, αποφάσισε να αποσυρθεί από την βουλή και να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. Ωστόσο, προφανώς για να μην θεωρηθεί ανεύθυνος έναντι του έθνους που ανησυχούσε ποιος θα αναπλήρωνε το κενό του, παρέδωσε την θέση του στα ψηφοδέλτια της ΝΔ  στην κόρη του και νυν βουλευτή της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη.
  Τον Σεπτέμβριο του 2008 καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή για απόπειρα υπόθαλψης  εγκληματία και ψευδορκία (άρ.231 και 224 ΠΚ), επειδή είχε ζητήσει από αστυνομικό να τροποποιήσει προς το ευνοϊκότερο την κατάθεσή του σχετικά με έμπορο ναρκωτικών. Άσκησε έφεση, αλλά καταδικάσθηκε και πάλι, αυτή την φορά σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με αναστολή. Η καταδίκη του στοίχισε την θέση του ειδικού συμβούλου της κυβέρνησης. Αργότερα, μετά την σύλληψη των απαγωγέων του εφοπληστή Παναγόπουλου, ορισμένα κακόβουλα blog ανέφεραν ότι υπήρξε κουμπάρος με τον πατέρα του Σκαρλάτου, ο οποίος ήταν ένας εκ των δραστών. Μάλιστα παλαιότερα, όταν ο Σκαρλάτοςήταν κρατούμενος σε φυλακές της Κρήτης τα ίδια blog αναφέρουν ότι επιχειρούσε να μεσολαβήσει ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες κρατήσεώς του.
   Μετά τον θάνατό του, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δήλωσε μεταξύ άλλων: " Ένας γενναίος και ασυμβίβαστος της πολιτικής έφυγε από κοντά μας". Επίσης, ο άλλος ένοικος της πολυκατοικίας της δεξιάς, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ  Γιώργος Καρατζαφέρης ανέφερε: " Ένας ευπατρίδης της πολιτικής, ένας γενναίος αγωνιστής που υπηρέτησε πιστά την πατρίδα και την παράταξη έφυγε από κοντά μας. Με τους αγώνες του σφράγισε την πολιτική ζωή του τόπου. Η πατρίδα είναι σήμερα πιο φτωχή." 
  Αναλόγως τον αποχαιρέτησαν και τα υπόλοιπα τα κόμματα της μεταπολίτευσης. Τα ΜΜΕ αποσιώπησαν πλήρως την καταδίκη και εξέφρασαν και αυτά την θλίψη τους για την απώλεια του "ασυμβίβαστου" ευπατρίδη.Λίγο αργότερα δημοσιευόταν η είδηση της σύλληψης 53 προσώπων "υπεράνω πάσης υποψίας" της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης, για μεγάλο κύκλωμα τοκογλυφίας, απαγωγές , εκβιασμούς και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται στελέχη του ΛΑΟΣ και του ΠΑΣΟΚ καθώς και γνωστός δημοσιογράφος - αρχισυντάκτης της ΕΤ3.
   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023