ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ

     Το περασμένο καλοκαίρι δημοσιεύθηκε στο γερμανικό περιοδικό DER SPIEGEL ένα άρθρο με τίτλο "ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ". Στο συγκεκριμένο κείμενο ο συγγραφέας διατύπωνε την άποψη ότι  τρεις οικογένειες, προκειμένου να διατηρήσουν την πολιτική εξουσία, οδήγησαν των χώρα στην χρεοκοπία με διορισμούς , μίζες και διαφθορά.
    Ασφαλώς τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι. Οι οικογένειες Παπανδρέου, Καραμανλή και Μητσοτάκη και τα κόμματά τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν εκλογική πελατεία και να αποκλείσουν οποιαδήποτε ανανέωση της πολιτικής ζωής, κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα διορίζοντας περίπου ένα εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους  και καταλήστευσαν το δημόσιο με μίζες και διαφθορά, δημιουργώντας ένα καθεστώς απίστευτης διαπλοκής με ΜΜΕ, συνδικαλιστές, τράπεζες, δικαιοσύνη και επιχειρήσεις.
    Το ανωτέρω καθεστώς της μεταπολίτευσης, όχι μόνο επιβλήθηκε της κοινωνίας, αλλά δημιούργησε μία δεύτερη κοινωνία, η οποία ζούσε και ζει παρασιτικά σε βάρος της πρώτης. Η εν λόγω "αντικοινωνία" αποτελείται από τους ίδιους τους πρωτεργάτες της μεταπολίτευσης, τους στρατούς των κομμάτων, τους  δεκάδες χιλιάδες αργόμισθους παχυλά αμειβόμενους διορισμένους στον δημόσιο τομέα, τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες που τρέφονται με δημόσιες συμβάσεις, διάφορους μεγαλοεκδότες της διαπλοκής,  επιδοτούμενες από το κράτος μη κυβερνητικές οργανώσεις κ.α.
    Αυτή η "αντικοινωνία" απομυζεί συστηματικά την κοινωνία. Πλούτισε σε βάρος της χώρας. Υπήρξε αχόρταγη και αδίστακτη και τελικώς οδήγησε στην χρεοκοπία και το μνημόνιο.
    Στην αρχή οι κρατούντες υπέγραψαν το μνημόνιο, διότι αλλιώς θα κατέρρεε η χώρα και θα έχαναν την εξουσία. Το μνημόνιο προέβλεπε λιτότητα και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αλλά οι κρατούντες, οι οποίοι δεν ήθελαν να θίξουν τα προνόμια της αντικοινωνίας, απέφυγαν τις μεταρρυθμίσεις και επέβαλαν μόνο αύξηση φόρων και οριζόντιες μισθώσεις μισθών και συντάξεων. Διακήρυτταν ότι θα προβούν σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων του δημοσίου και δεν αποφάσισαν ούτε μία. Προγραμμάτιζαν δήθεν αποκρατικοποιήσεις χωρίς να επιτευχθεί καμία. Ουδόλως έθιξαν τα προνόμια βουλευτών και μελών κυβέρνησης, ούτε περιόρισαν τις δαπάνες. Δεν έπραξαν τίποτε για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, ούτε για την εξυγίανση της δικαιοσύνης. Δεν αξιοποίησαν ούτε κατ' ελάχιστον την δημόσια περιουσία , δεν πάταξαν την φοροδιαφυγή και ειδικώς την φοροδιαφυγή των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου. Κάθε φορά που βρίσκονταν εκτός στόχων του μνημονίου επέβαλαν νέους φόρους και  ισχυρίζονταν ότι το επιβάλλει η τρόικα.
   Όμως τώρα τα ψέμματα τελείωσαν. Προ ημερών, ο εκπρόσωπος της τρόικας δήλωσε ότι εάν δεν γίνουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και συνεχιστεί η αύξηση φόρων και η μείωση μισθών και συντάξεων, το έλλειμμα  δεν θα μειωθεί αλλά θα παραμείνει το επίπεδο του 10%.
    Είναι φανερό ότι δεν υπάρχει πλέον άλλο περιθώριο για αφαίμαξη της κοινωνίας, διότι η χώρα θα καταρρεύσει πλήρως εάν δεν απαλλαγεί από τα παράσιτα.Τα παράσιτα το γνωρίζουν ότι ήρθε η ώρα να πληρώσουν και αυτά. Αλλά δεν θέλουν και γι' αυτό το λόγο έχουν θέσει σε εφαρμογή την προπαγάνδα της δραχμής. 
      Προπαγάνδα της δραχμής ασκούν όλοι εκείνοι οι οποίοι έχουν συμφέρον να μην αλλάξει τίποτε σε αυτή την χώρα και επομένως, εάν πρόκειται να διατηρήσουν τα προνόμιά τους, προτιμούν την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και την μετατροπή της σε δεύτερη Αλβανία. Επίσης, όλοι εκείνοι οι οποίοι έχουν φυγαδεύσει τα κεφάλαιά τους σε τράπεζες του εξωτερικού και, σε περίπτωση επιστροφής στην δραχμή, θα έλθουν με το ευρώ στο χέρι να αγοράσουν κάθε σπιθαμή ελληνικής γης.
   Ο ελληνικός λαός πρέπει να διώξει τους φαύλους, να δημιουργήσει ένα νέο υγιές πολιτικό σύστημα και να αγωνιστεί για την διατήρηση της χώρας στον πυρήνα της Ευρώπης, όπου πρέπει να βρίσκεται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023