Ο "ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ" ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ

       Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού "DER SPIEGEL" , οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία υπολογίζονται περίπου στα 600 δις ευρώ, ποσό 3 φορές μεγαλύτερο από το  σύνολο των καταθέσεων που βρίσκονται σε τράπεζες της χώρας  μας.
     Πρόκειται για τεράστιο ποσό, το οποίο , εφόσον ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα είναι περίπου  30% μεγαλύτερο από το σημερινό  δημόσιο χρέος της Ελλάδας.
     Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Ελβετίας προκειμένου να καταστεί δυνατή η φορολόγηση των εν λόγω καταθέσεων, ενώ από το Υπουργείο Οικονομικών γίνεται λόγος για χτύπημα κατά της φοροδιαφυγής.
     Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών ασχολούνται με την φοροδιαφυγή, αλλά αποφεύγουν προφανώς την σημαντικότερη αποκάλυψη: Τα 600 δις ευρώ Ελλήνων καταθετών τα οποία βρίσκονται στην Ελβετία, δεν συνιστούν μόνο φοροδιαφυγή. Αποτελούν , στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος τους, τα προϊόντα της άθλιας καταλήστευσης της χώρας από το καθεστώς της μεταπολίτευσης και τους ευνοουμένους του.
     Spiegel στα γερμανικά σημαίνει καθρέπτης. Στην συγκεκριμένη περίπτωση στον "καθρέπτη" δεν είδαμε τον δολοφόνο, όπως τιτλοφορείται κάποιο μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι, αλλά, παρά το  σκοτάδι, είμαστε βέβαιοι ότι αντικρίσαμε τους αδίστακτους που λήστεψαν και οδήγησαν την  Ελλάδα σε χρεοκοπία ρουφώντας ακόμη και το μεδούλι της.
     Λίγοι δολοφόνοι λογίζονται μεγαλύτεροι εγκληματίες από αυτούς .  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023