Ο ΦΑΤΑΟΥΛΑΣ!

       Ο κύριος Πάγκαλος είναι γνωστός για το θράσος του. Άλλωστε, μάλλον σε αυτή την ιδιότητά του βασίστηκε ο πρωθυπουργός ορίζοντάς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και άνθρωπο των ειδικών αποστολών.
       Όταν τέθηκε το εύλογο ερώτημα πώς χρεοκόπησε η χώρα και ποιοι " τα έφαγαν",  ο κ. Πάγκαλος ανέλαβε δράση ως καθ' ύλην αρμόδιος  σύμφωνα με τα ανωτέρω και, ενώπιον της Βουλής, απάντησε με το γνωστό ύφος του: "  Μερικοί Έλληνες ρωτούν ποιοι τα έφαγαν .Να σας πω εγώ ποιοι τα έφαγαν: Τα φάγαμε όλοι μαζί! Όλη η Ελλάδα τα έφαγε!"
       Βεβαίως, η Βουλή δεν είναι προσιτή στους πολίτες, ούτε μπορεί ο καθένας να απαντήσει σε όσα ακούγονται στις συνεδριάσεις της. Έτσι, όσα είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος έμειναν αναπάντητα, δεδομένου ότι στους συναδέλφους του βουλευτές των κομμάτων της μεταπολίτευσης μάλλον άρεσαν τα λόγια αυτά και τα βρήκαν πολύ βολικά. 
       Η κοινωνία όμως, και κυρίως αυτό το μεγάλο μέρος της το οποίο δεν είχε καμία συμμετοχή στο φαγοπότι της μεταπολίτευσης, δεν είχε την ίδια γνώμη με την Βουλή. Προ ολίγων ημερών ο κ. Πάγκαλος βρέθηκε στην λίμνη της  Βουλιαγμένης για να κάνει το μπάνιο του. Εκεί όμως υπήρχαν και άλλοι χειμερινοί κολυμβητές οι οποίοι διαφωνούσαν σφόδρα με  όσα είπε, διότι ούτε θυμούνταν να έχουν φάει στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Πάγκαλο δημόσιο χρήμα , ούτε προφανώς είχαν στην κυριότητά τους από 58 ακίνητα  ο καθένας, όπως  δηλώνει ότι έχει εκείνος. Οι χειμερινοί κολυμβητές - γέροι αλλά γυμνασμένοι- κινήθηκαν απειλητικά κατά του κ. Πάγκαλου,  τον κάλεσαν τα τους διευκρινήσει για ποιον λόγο ισχυρίζεται ότι "τα φάγαμε όλοι μαζί" και αφού δεν πήραν -όπως είναι φυσικό -καμία απάντηση, τον εξύβρισαν και τον καταδίωξαν έξω από την λίμνη της Βουλιαγμένης .
     Ο κύριος Πάγκαλος αυτή  την φορά δεν ήταν σε ασφαλές περιβάλλον και κατάλαβε εγκαίρως ότι δεν ήταν δυνατόν να απευθυνθεί στους εξοργισμένους με το γνωστό ύφος το οποίο διατηρεί στην Βουλή ή στα τηλεοπτικά παράθυρα. Αμέσως τράπηκε σε φυγή, αλλά, τουλάχιστον απέφυγε τα χειρότερα. Λίγες ημέρες αργότερα εμφανίστηκε και πάλι στο ...αποστειρωμένο περιβάλλον της Βουλής κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού και καταδίκασε την επίθεση στον βουλευτή και πρώην υπουργό της ΝΔ Κωστή  Χατζηδάκη ως "επίθεση κατά του κοινοβουλευτισμού". Ισχυρίστηκε  επιπλέον ότι αδίκως κατηγορείται η μεταπολίτευση διότι επί μεταπολίτευσης αυξήθηκε το κατά κεφαλήν εισόδημα και το ο μέσος όρος ζωής!
       Εντός της Βουλής μπορεί να ισχυρίζεται ο καθένας ότι νομίζει. Άλλωστε, για αυτόν τον ΄λόγο έχει θεσπισθεί και η ποινική ασυλία των βουλευτών. Όταν όμως αυτά τα οποία ισχυρίζεται ο βουλευτής εντός της βουλής δεν είναι ανεκτά ή δεν τολμά να τα αναπτύξει εντός της κοινωνίας, τότε η βουλή δεν αποτελεί θεσμό της δημοκρατίας αλλά όργανο ολιγαρχικού πολιτεύματος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023