ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής Πέτρος Μαντούβαλος εμφανιζόταν εμπλεκόμενος στο παραδικαστικό κύκλωμα, διότι αποδείχθηκε ότι, δικηγόρος συνεργάτης του δικηγορικού γραφείου του είχε καταθέσει χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό του διαβόητου δικαστή Ευαγγέλου Καλούση. Οι παραπάνω αποκαλύψεις και ο σχηματισμός ποινικής δικογραφίας σε βάρος του φαίνεται ότι του στοίχησαν  την βουλευτική  έδρα στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, διότι η Νέα Δημοκρατία τον απέπεμψε. Ωστόσο ο ίδιος δεν απογοητεύθηκε και στράφηκε προς τον δήμο του Πειραιά, όπου δήλωσε ότι κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος. Μάλιστα έλαβε και την υποστήριξη του ΛΑ.Ο.Σ  προκειμένου να μην στερηθεί η  χώρα  τις πολύτιμες υπηρεσίες του.
      Προηγουμένως, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου είχε παραπεμφθεί με τις κατηγορίες του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος , της απόπειρας απάτης, της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και της παραβίασης του νόμου περί μεσαζόντων, μολονότι καταδίκασε τον Ευάγγελο Καλούση ,  αθώωσε τον Πέτρο Μαντούβαλο και τους συνεργάτες του.
      Ίσως το δικαστήριο να πείσθηκε από την δικαιολογία του κ. Μαντούβαλου ότι ο συνεργάτης του κατέθεσε το εν λόγω χρηματικό ποσό στον λογαριασμό του κ. Καλούση, όχι για παράνομες πράξεις του παραδικαστικού κυκλώματος, αλλά για αγορά αυτοκινήτου κυριότητας του κ. Καλούση από τρίτο πρόσωπο, συνάδελφο του συνεργάτη του του κ. Μαντούβαλου. 
    Η ανωτέρω δικαιολογία μαζί με άλλες ίσως να έπεισε τους δικαστές. Η αιτιολογία όμως της αθωωτικής απόφασης δεν κρίθηκε επαρκής από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος  τον Σεπτέμβριο 2010 άσκησε αναίρεση κατά της ως άνω αποφάσεως.
     Ο κ. Μαντούβαλος έκανε λόγο για άθλια σκευωρία σε βάρος του, αλλά κατά την εκδίκαση της αιτήσεως αναιρέσεως ενώπιον του Αρείου Πάγου, αντί να δικαστεί,  ζήτησε και έλαβε αναβολή για τις 2 Νοεμβρίου 2010, πέντε ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές προκειμένου να εκμηδενίσει τις πιθανότητες καταδίκης του μέχρι τις δημοτικές εκλογές.  
      Εάν ο Άρειος Πάγος κάνει δεκτή την αίτηση αναιρέσεως, ο κ. Μαντούβαλος θα είναι πάλι υπόδικος και εάν καταδικασθεί δεν θα δικαιούται να  είναι δήμαρχος. 
       Ως γνωστόν,  στις επερχόμενες εκλογές ο πήχυς για κάθε υποψήφιο δήμαρχο του Πειραιά είναι  πλέον πολύ ψηλά, δεδομένου ότι καλείται να διαδεχθεί τον επιτυχημένο Παναγιώτη Φασούλα, πρώην σέντερ της εθνικής ομάδας μπάσκετ, ύψους 2,13μ, ο οποίος κατά την διάρκεια της θητείας του άλλαξε την εικόνα της πόλης και ανέβασε τον Πειραιά στην τιμητική θέση του πιο υπερχρεωμένου δήμου της χώρας. Κατόπιν αυτού, εάν τελικώς δεν καταστεί δυνατή και η υποψηφιότητα του κ. Μαντούβαλου λόγω των παραπάνω ποινικών ζητημάτων, θα πρέπει οι λοιποί υποψήφιοι του Πειραιά να εργασθούν πολύ σκληρά για να καλύψουν το δυσαναπλήρωτο κενό. Ας ελπίσουμε ότι, παρά τις ανωτέρω αντιξοότητες ο νέος δήμαρχος Πειραιά, θα βρεί έναν τρόπο εισόδου και εξόδου στην πόλη για τους άτυχους ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν το λιμάνι και  θα αντιληφθεί ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτές οι σκόρπιες πέτρες τις οποίες βλέπει κανείς εκεί στον Πειραιά, ενίοτε μέσα σε λασπόνερα, δεν είναι απαραιτήτως μπάζα αλλά μπορεί να είναι και αρχαιότητες...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023