Ανεύθυνος τυχοδιώκτης ή απλά άσχετος;

        Ο   επικεφαλής της υποστηριζόμενης από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ παράταξης "Αττική Συνεργασία- όχι στο Μνημόνιο" , δικηγόρος Αλέξης Μητρόπουλος, γνωστός στο ευρύ κοινό από τις εμφανίσεις του στα τηλεοπτικά παράθυρα όπου αναλαμβάνει κατ' αποκλειστικότητα να υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα, κατά την παρουσίαση της πολιτικής διακήρυξης της παράταξής του, η οποία κατέρχεται στις εκλογές της περιφέρειας Αττικής, φέρεται να δήλωσε ότι, εάν εκλεγεί περιφερειάρχης, δεν θα εφαρμόσει το Μνημόνιο και θα αγωνιστεί για την αναδιαπραγμάτευση και διαγραφή μέρους του χρέους. Διακήρυξε μάλιστα ότι δεν πρόκειται να δώσει στους δανειστές και στην τρόικα το ποσό του 1,5 δις που, όπως ανέφερε, ζητούν για τα επόμενα 3 χρόνια, λέγοντας επί λέξει: " Η πρώτη κίνηση σε περίπτωση εκλογής μου θα είναι να πω στον πρωθυπουργό ότι το 1,5 δις ευρώ ο περιφερειάρχης Αττικής δεν θα το δώσει!" (βλ. δημοσίευμα της Εφημ. Ελευθεροτυπία, 22-9-2010, σελ.7)
       Εάν πράγματι προέβη σε τέτοιες δηλώσεις ο κ. Μητρόπουλος, καλό θα ήταν να του επισημάνει κάποιος τα εξής:
       1. Η αναδιαπραγμάτευση ή η διαγραφή του χρέους της χώρας δεν είναι προφανώς αρμοδιότητα του Περιφερειάρχη, αλλά της εκάστοτε Κυβέρνησης.
       2. Στο Μνημόνιο προβλέπεται πράγματι εξοικονόμηση πόρων ύψους 1,5 δις ευρώ στα επόμενα 3 χρόνια από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.Το ποσό αυτό όμως θα προέλθει   από την μείωση των δαπανών λόγω της συνενώσεως των δήμων, και την μείωση των δημοτικών επιχειρήσεων  και όχι από κάποιου είδους ...εισφορά της Περιφέρειας Αττικής προς την "Τρόικα" , όπως φέρεται να δήλωσε ο εν λόγω υποψήφιος.
        Είναι προφανές οι ανωτέρω φερόμενες ως δηλώσεις του κ.  Μητρόπουλου είναι εκτός τόπου και χρόνου. Εάν πράγματι δήλωσε τα παραπάνω, δύο τινά συμβαίνουν: Ή επιχειρεί σκοπίμως να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους συναγωνιζόμενος σε ανευθυνότητα τον Αλέκο Αλαβάνο, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει στους εκπροσώπους της "τρόικας" να  εισέλθουν στο κτίριο της Περιφέρειας,  ή απλά δεν έχει διαβάσει τον "Καλλικράτη" και το"Μνημόνιο". Σε οποιαδήποτε εκ των δύο αυτών περιπτώσεων δεν θα ήταν παράλογο να υποστηρίξει κανείς ότι ο εν λόγω υποψήφιος είναι εντελώς ακατάλληλος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023