ΡΙΖΙΚΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΓΧΥΣΗ

      Σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο καμπής για την πορεία της χώρας και ενώ δεν έχει συμπληρωθεί ούτε ένα έτος από τις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ευρύτατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων (Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου, Ρέππας) ουδείς υπουργός παρέμεινε στο Υπουργείο του. Επιπλέον, δημιουργήθηκαν νέα υπουργεία και μεταβλήθηκε το αντικείμενο άλλων τα οποία προϋφίσταντο. Η κ. Λούκα Κατσέλη, αφού θριάμβευσε στο Υπουργείο Οικονομίας  και έμεινε αδρανής μπροστά στο λουκέτο χιλιάδων επιχειρήσεων, αναλαμβάνει τώρα το Υπουργείο Εργασίας για να αποτελειώσει τους όσους μαζικά εντάχθηκαν στις στρατιές των ανέργων. Ο κ. Λοβέρδος αφού έκλαψε αρκετά διότι , παρά την σοσιαλιστική του ιδεολογία ,κατεδάφισε τα εργασιακά δικαιώματα και εφάρμοσε το μνημόνιο όσον αφορά το συνταξιοδοτικό, τώρα μετατίθεται σε Υπουργείο με τον αλλόκοτο τίτλο "Υγείας και Άθλησης", έχοντας προφανώς την φιλοδοξία, όχι μόνο να δαμάσει την διαφθορά στον τομέα της Υγείας (κάτι που σε καμία περίπτωση δεν είχε καταφέρει η ανίκανη προκάτοχός του κ. Ξενογιαννακοπούλου), αλλά και να δημιουργήσει στα νοσοκομεία χώρους ...άθλησης για τους νοσηλευόμενους!  Αλλά και η κ. Ξενογιαννακοπούλου, δεν θα μπορούσε βεβαίως να μείνει αναξιοποίητη και από αύριο θα προσφέρει τις πολίτιμες υπηρεσίες της ως υφυπουργός Εξωτερικών. Στο Υπουργείο Παιδείας η κ. Διαμαντοπούλου θα είναι από τούδε και στο εξής πιο αισιόδοξη διότι θα μπορεί να ελπίζει στην πολύτιμη βοήθεια της κ. Φώφης Γεννηματά, η οποία έχει αφήσει μεγάλο έργο σε κάθε πόστο που της έχει ανατεθεί μέχρι σήμερα. Εντελώς γελοίο επίσης είναι το γεγονός της τοποθέτησης τριών υπουργών για να συντονίζουν την Κυβέρνηση (Πάγκαλος, Ραγκούσης, Παμπούκης), δηλαδή να κάνουν  κάτι για το οποίο σε κάθε κυβέρνηση είναι αρμόδιος ο Πρωθυπουργός!
      Είναι προφανές ότι πιο ανίκανος και από τους Υπουργούς του είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος , αντί να συντονίζει τις λειτουργίες της κυβέρνησης, έχει εξελιχθεί σε τουρίστα που ταξιδεύει ανά τον κόσμο και ενίοτε επιδίδεται σε extreme sports. 
      Τα μέλη της νέας Κυβέρνησης, χωρίς ικανό πρωθυπουργό για να τους κατευθύνει και μη γνωρίζοντας ποιος θα είναι αυτός που θα τους καθοδηγεί, έχουν πολύ δύσκολο έργο. Ακόμη και οι ικανότεροι εξ αυτών θα χάσουν πολύιμο χρονικό διάστημα προκειμένου να γνωρίσουν το νέο αντικείμενό τους , δεδομένου μάλιστα ότι δεν άλλαξαν μόνο τα πρόσωπα αλλά και το αντικείμενο  δραστηριότητας πολλών Υπουργείων .
        Ο εν λόγω ανασχηματισμός αποτελεί τραγικό παράδειγμα αλλοπρόσαλης πολιτικής ανίκανων ανθρώπων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023