Οι αποκαλύψεις Μαντέλη φανερώνουν την Αθλιότητα ολόκληρου του συστήματος της μεταπολίτευσης


                
       Η κατάθεση του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της βουλής κατέδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πόσο κυνικό είναι το καθεστώς της διαφθοράς και της συναλλαγής, το οποίο  κατασπάραξε την χώρα και τους πολίτες επί 35 συναπτά έτη.
        Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης, το οποίο διαδέχθηκε την χούντα των συνταγματαρχών το 1974, όχι μόνο δεν έφερε, ως όφειλε, τον πολίτη στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής, αλλά εγκαθίδρυσε την οικογενειοκρατία, την κομματοκρατία και τη φαυλότητα ως τρόπο άσκησης της πολιτικής εξουσίας.
       Με την θέσπιση αναχρονιστικών συνταγματικών διατάξεων επετεύχθη η υποταγή της δικαστικής  εξουσίας  στην εκάστοτε κυβέρνηση και η ατιμωρησία ολοκληρώθηκε μέσω των διαβόητων διατάξεων  του άρ.86 Σ περί ευθύνης Υπουργών.
       Επιπλέον, διάτρητη είναι και η νομοθεσία για τα οικονομικά των κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών: Οι απειλούμενες χρηματικές ποινές και διοικητικές κυρώσεις, οι οποίες προβλέπονται σε περίπτωση παράνομης χρηματοδότησης κομμάτων και υποψηφίων βουλευτών, είναι μικρότερες από τα ποσά που λαμβάνουν ως παράνομη χρηματοδότηση οι πολιτικοί και τα κόμματα και, συνεπώς, σε καμία περίπτωση δεν ενεργούν  αποτρεπτικά για την διάπραξη αξιοποίνων και παρανόμων πράξεων.  Εξάλλου,  ψευδεπίγραφος είναι και ο έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων, δεδομένου ότι διενεργείται από επιτροπή στην οποία κυριαρχούν τα ίδια τα κόμματα και όχι οι δικαστές, ενώ οι δυνατότητές της  εν λόγω επιτροπής περιορίζονται από ατελείς  και ανεφάρμοστες διατάξεις, όπου κάθε άλλο παρά εξασφαλίζεται ο έλεγχος των κρυφών περιουσιακών στοιχείων των κομμάτων και του μαύρου πολιτικού χρήματος.
       Για τους Έλληνες πολίτες η κατάθεση Μαντέλη υπήρξε ένα ισχυρό ράπισμα, διότι αν και όλοι γνωρίζαμε ότι υπήρχε εκτεταμένη διαφθορά,  δεν μπορούσαμε να ανεχθούμε την παραδοχή της με τόσο κυνικό τρόπο. Όπως φαίνεται όμως, υπήρχε και κάποιος ο οποίος δεν γνώριζε μέχρι σήμερα τίποτε για τις δοσοληψίες Μαντέλη – SIEMENS. Αυτός είναι ο κ. Σημίτης, ο οποίος, σήμερα, ύστερα από 12 ολόκληρα χρόνια, «έπεσε από τα σύννεφα» από τις αποκαλύψεις και δήλωσε οργισμένος για τις πράξεις του τέως συνεργάτη του. Φαίνεται ότι μόλις προ ολίγου τις πληροφορήθηκε…..    

                                                                                                                 Χρήστος Λυντέρης
                                                                                                        Συντονιστής ομάδας δικαιοσύνης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023