ΠΑΤΕΡΑ ΕΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ; ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗ!

        Ποτέ άλλοτε στην πολιτική ιστορία κυβέρνηση δεν εκλέχθηκε για να παραδώσει αμέσως την εξουσία της χώρας σε ξένες δυνάμεις.
         Ο Γιώργος Παπανδρέου , ενεργώντας με την γνωστή ανευθυνότητα που διέκρινε και τους προγόνους του, λίγες μόλις ημέρες μετά την εκλογή του, αντί να προσπαθήσει να περισώσει ό,τι ήταν δυνατό με άμεσο δανεισμό και εν συνεχεία λήψη των αναγκαίων σκληρών μέτρων, φρόντισε να καταστήσει γνωστό σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό χρεωκοπία και να ξεκαθαρίσει στους πολίτες ότι "όποιος χρωστάει χάνει και την εθνική του κυριαρχία." 
         Επειδή ο ίδιος δεν τολμούσε να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την διάσωση της χώρας, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ και τους παρέδωσε εν λευκώ την εξουσία . Στους συνδικαλιστές που διαμαρτύρονταν για τα μέτρα ο Πρωθυπουργός απάντησε να εκφράσουν τα παράπονά τους στο ...ΔΝΤ.
        Αλλά ο απόλυτος εξευτελισμός της χώρας δεν έιχε έλθει ακόμη. Ήλθε λίγες ημέρες αργότερα , όταν , κατ' εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, ο Υπουργός Οικονομικών κατέθεσε στην βουλή τροπολογία του ν.3845\2010, δια της οποίας οι συμφωνίες τις οποίες θα υπογράφει ως εκπρόσωπος του ελληνικού δημοσίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάποια κράτη μέλη της, το ΔΝΤ, ή της Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν θα εισάγονται πλέον στη Βουλή προς κύρωση, αλλά προς ...ενημέρωση!
       Το Σύνταγμα για την τήρηση του οποίου όλοι δήθεν κόπτονται, καταργήθηκε!
      - Εμαθες τα νέα πατέρα; Η βουλή καταργήθηκε και η Ελλάδα, από κράτος κατάντησε προτεκτοράτο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023