ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ 3 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

        Ως γνωστόν η δημοκρατία βασίζεται στον "δήμο" δηλαδή στο λαό, στο σύνολο των πολιτών.  Οι πολίτες είναι ίσοι μεταξύ τους, συμμετέχουν εξίσου στα δημόσια αξιώματα αλλά και λογοδοτούν εξίσου διότι ουδείς βρίσκεται υπεράνω του νόμου. Λύση για την δημοκρατία αποτελεί η προσφυγή στον λαό αφού αυτός διαθέτει το τεκμήριο της αρμοδιότητας .
      Απεναντίας, η ολιγαρχία δεν στηρίζεται στο λαό, αλλά στην κυριαρχία των ολίγων επί του λαού. Το ολιγαρχικό κράτος δεν εμπιστεύεται τους πολλούς, διότι τους θεωρεί απειλή για την δική του υπόσταση. Εάν μάλιστα αισθανθεί ότι διατρέχει κίνδυνο, επιστρατεύει και τον νόθο αδελφό του, το παρακράτος, το οποίο αναλαμβάνει την βρώμικη δουλειά του εκφοβισμού και της πάταξης της λαϊκής βούλησης.
      Φαίνεται ότι το κράτος της ολιγαρχίας και της διαφθοράς, το οποίο χρεοκόπησε και διέλυσε την Ελλάδα ένιωσε ότι απειλείται από την πρωτοφανή σε μέγεθος και οργή λαϊκή αντίδραση. Έτσι ανέλαβε και πάλι το παρακράτος . Οι "γνωστοί - άγνωστοι" κουκουλοφόροι, έβαλαν φωτιά στην τράπεζα της MARFIN και δολοφόνησαν 3 αθώους πολίτες. Κατόπιν διέφυγαν, όπως πάντα. Ίσως να αποδειχθεί μετά από λίγα χρόνια  ότι η αστυνομία, μολονότι τους γνώριζε καλά  και τους είχε υπό παρακολούθηση, εντούτοις δεν τους συνελάμβανε. Λίγο μετά τον φρικτό θάνατο των συμπολιτών μας κάποιοι στην Βουλή μιλούσαν για την ανάγκη να στηριχτεί και να μην καταρρεύσει το πολιτικό σύστημα...
      Θρηνώ για τον χαμό των αθώων θυμάτων του παρακράτους.
      Αηδιάζω με την αθλιότητα.
      Θα "περιμένω άλλες μέρες".   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023